Duguláselhárítás Budapest

1. kerület, 2. kerület, 3. kerület, 4. kerület, 5. kerület, 6. kerület, 7. kerület, 8. kerület, 9. kerület, 10. kerület, 11. kerület, 12. kerület, 13. kerület, 14. kerület, 15. kerület, 16. kerület, 17. kerület, 18. kerület, 19. kerület, 20. kerület, 21. kerület, 22. kerület, 23. kerület,
Magyarország legrégebbi és egyben legnagyobb városa. Budapest és kerületei a duguláselhárítás szempontjából is fővárosnak mondható. Tele rengeteg régi, már szinte műemléknek számító épületekkel, amelyekben tömegesen laknak az emberek. Ahogy ezek a házak, úgy a benne lévő vezetékek is el vannak öregedve és rengeteg dugulást okoznak. Viszont sajnos nem csak ezek okoznak gondot. Az újépítésű házakban is számos duguláshoz hívnak ki minket, ugyanis az építészek nem fordítanak nagy figyelmet arra, hogy tervezéskor és munka közben odafigyeljenek arra, hogy helyesen fektessék le a vezetékeket a dugulás szempontjából. Szintén gyakori ok a túl nagy igénybevétel. Budapest kerületei igen sűrűn lakottak, ez duguláselhárítás tekintetében azt jelenti, hogy a vezetékek túl vannak terhelve és egyszerűen nem bírják az adott mennyiséget elvezetni. És ha ez még mindig nem lenne elég lehetőség a dugulásra ott van a szintén gyakori ok a használók gondolatlansága, azaz a nem megfelelő használat.


A dugulás legproblémásabb kerülete:

A Duna jobb partján fekvő egy budai kerület az I. kerület. Itt található a budai vár. Ez a rész a II. világháború után épült újjá. Rengeteg a régi épület, amelynek vezetékei azóta se lettek kicserélve. Ezen elöregedett csővezetékek miatt gyakorta fordulunk meg az I. kerületben. A budai dombok között fekszik a II. kerület. Budapest azon kerületei, amelyek ilyen szintkülönbségen fekszenek a duguláselhárítás tapasztalatai szerint gyakorta fellépő probléma a csövek lejtése. Ilyenkor a szintkülönbséget úgy kell megoldani, hogy közben a vezetékek lejtése egy bizonyos értéken belül maradjon. Ilyenkor általában vagy eltérnek az adott értéktől vagy helytelenül építenek be pár megoldást és előbb-utóbb ez duguláshoz vezet. Szintén a budai oldalon, a duna jobb oldalán található a III.kerület, a régi római birodalom Aquincum területe.

Itt egyszerűen a hatalmas lakosság generálja a statisztikában a sok dugulást, mivel Budapest legnagyobb kerületei küzül a 3. és a mindennapokban is gyakori a dugulás mindenféle földrajzi és épületi okok nélkül is. Lipótvárosban, azaz az V.kerületben is az a helyzet áll fenn, mint az I.kerületben. Budapest régi építésű kerületei rengeteg munkát adnak a duguláselhárítás szakembereinek. Ezen belül is a legtöbb öreg ház a Váci utcában, a Múzeum körúton és a Belgrád rakparton található, de a kerület többi részében is igen sok található tele elöregedett csővezetékekkel és csatornarendszerekkel a házakban. Erzsébetvárosban, a VII. kerület hiába Budapest egyik legkisebb kerülete, mégis nagyon sűrűn lakják, kb. 65ezren. Itt található a Keleti pályudvar, valamint a szórakozó negyed is. A fiatalok egyik kedvenc kerülete. Itt a szórakozóhelyek hatalmas tömeget szolgálnak és nem ritka, hogy ezt a csatornarendszer már nem bírja el, ekkor bizony a duguláselhárítás szakemberi jönnek segíteni.

Budapest kerületei:

Kőbányában, tehát a X.kerületben hatalmas lakótelepek találhatóak, mint az Újhegyi lakótelep. Ezekben a lakásokban is nagyon gyakori a dugulás, sajnos elég rosszak ezekben az épületekben a vezetékek. XIII.kerület nagyobbik része Pesten található és csak kicsit nyúlik át Budára, mégis sok régi bérház jellemző ezen a területen. És ha ez nem lenne elég Budapest kerületei közül ez a 4. legnagyobb. Felsorolhatnánk az összes részét, de arra a megállapításra jutnánk, hogy összességében 2 fő oka van annak, hogy a duguláselhárítás szakemberinek Budapest kerületei adják a legtöbb munkát. Ezek pedig a megszámlálhatatlan régi épület, amely megadja a szépségét a városnak, viszont ez magával hordozza az elöregedet csatornarendszereket is, amelyek már a koruknál fogva is problémát okoznak és sokkal könnyebb őket eldugítani. A másik ilyen a hatalmas népsűrűség, ami a főváros jellegéből és abból a trendből jön, hogy itt található az országban a legtöbb és legváltozatosabb munkahely, ezért rengetegen költöznek fel évről évre vidékről és nem képes ugyanekkora iramban bővülni Budapest és környékének kiépítettsége. Ezáltal ugyanazokat a csatornarendszereket sokkal többen használják, ezáltal sokkal nagyobb igénybevételnek vannak kitéve és a duguláselhárítás ezen sajnos nem segít permanensen.  
1. kerület2. kerület3. kerület4. kerület5. kerület6. kerület7. kerület8. kerület9. kerület10. kerület11. kerület12. kerület13. kerület14. kerület15. kerület16. kerület17. kerület18. kerület19. kerület20. kerület21. kerület22. kerület23. kerület
Mi segítünk! A nap 0-24 órájában hívható mobil telefonszámunk: 06 (30) 882-3000